RFSU hade stånd i Visby

Ofrivillig humor är väldigt roligt. När det blir kul utan att det var meningen. Som när en kvinna ringer in till P3 och vill berätta om sin elöverkänslighet: – Jag är så elallergisk att jag inte ens kan hälsa på mitt sladdbarn i skolan… Det blir sällan roligare än så. Eller när jag skulle berätta för min arbetskamrat att vi varit i Visby och träffat på personer som delade ut tunna skyddsfodral av gummi till ungdomar: – RFSU hade stånd i Visby. Det är humor. Idag slölyssnade jag på P1 och höll på att köra av vägen när en snubbe från Stockholms kommun kläcker ur sig på tal om graffitti-problemet: – Det sitter i väggarna att vi har nolltolerans mot graffitti.Sköna snickargubbarDe här snubbarna verkar ha roligt. I alla fall han längst till vänster. Han längst till höger är min fars morbror om ni undrar. Bilden är inte så rolig. Inte ofrivilligt heller.

I reklamsammanhang kan det också bli fel: – Gå med i Skytteföreningen och träffa nya kamrater. Eller i tidningarnas dödsrunor: – Den döde snickaren Nils Andersson sörjes närmast av två bräder. Där var det den allestädes närvarande TryckfelsNisse som varit framme. Han höll sig framme i Predikoturerna en gång också. – Kl 16.00 på lördag är det sängövning i Missionshuset.

På tal om reklam står troligtvis Konsum för en av de mer ogenomtänkta reklamslogans ever: – Kom med i det glada Konsumgänget. Det är inte ofta två prickar kan ställa till så mycket elände…

Annonser

Etiketter: , , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: